Hlavatce, ČR
14. − 18.11.2025
CZEN

Strava

A co dáme do volátka?

Jelikož se objednávaná strava v místní jídelně neosvědčila, rozhodli jsme se již této služby od minulého ročníku nevyužívat a připravili jsme si pro vás alternativu, kterou jsme si již úspěšně vyzkoušeli.

 

Snídaně/ Oběd/ Večeře

Zajistíme vám studené snídaně a obědy, formou samoobsluhy. Veškeré tyto potraviny budou uloženy v ledničkách, které jsou umístěny v kuchyňce prvního patra. Ledničky budou průběžně doplňovaný z našeho centrálního skladu. Budete mít na výběr z mnoha rautových mís se sýry, salámy, řízky, tlačenkami a dalšími pochutinami. Nebudou chybět chlebíčky, domácí sekaná, buchty, pečivo, různé saláty, pomazánky a zákusky. Veškerá tato strava je v ceně základního registračního poplatku.

Rautík z udírny

Řemeslné párky, klobásy, slanina, vepřový bůček, kýta, možná i nějaká ta ryba a sýry. To vše budeme mít v nabídce. Nebudou chybět ani nakládané okurčičky, cibulka, beraní rohy a různé studené omáčky. Sice obžerství je hřích, ale na Miniconu máme výjimku.

Mini raut s mini zákusky

Máte rádi sladké? Pak to jste správně. Budeme mít pro vás nachystané mini zákusky té nejvyšší kvality.

 

Rozpis doporučeného odběru jídel

 

Pátek, večeře

Kuřecí řízek 2ks (á 120g), bramborový salát

*Závoz v pátek, Vltavotýnské Lahůdky

 

Sobota, snídaně

Česneková pomazánka, škvarková pomazánka, uzenina, sýr, pečivo

*Závoz v pátek, Vltavotýnské Lahůdky

Sobota, oběd

Vepřový nebo kuřecí řízek 2ks (á 120g), pařížský salát

*Závoz v pátek, Vltavotýnské Lahůdky

Sobota, Večeře

Menu z udírny

*Dračí speciality, aneb co se našlo v jeskyni

 

Neděle, snídaně

Bavorský vdolek, 2ks

*Závoz v sobotu (16:00), Království chlebíčků České Budějovice

Neděle, oběd

Guláš z hovězího ořechu, houskový knedlík

*Závoz v sobotu (16:00), Království chlebíčků České Budějovice

Neděle, večeře

Obložené mini kaiserky, 3ks

(Hermelín a hroznové víno, Gouda anglického typu a hroznové víno, Chorizo a černé olivy, Uzený losos s citronem, Parmská šunka, zelené olivy)

*Závoz v sobotu (16:00), Království chlebíčků České Budějovice

Pondělí, snídaně

Královské chlebíčky, 2ks (Chlebíček s pravým uherským salámem, chlebíček s uzeným lososem)

*Závoz v neděli (16:00), Království chlebíčků České Budějovice

Pondělí, oběd

Těstovinový salát se zálivkou z bílého jogurtu a domácí majonézy (poměr 80:20)

*Závoz v neděli (16:00), Království chlebíčků České Budějovice

Pondělí, večeře

Řemeslná sekaná bavorského typu z Českých Budějovic

*Závoz v neděli (16:00), Království chlebíčků České Budějovice

 

Úterý, snídaně

Koláče, 2ks

Řemeslný koláč s tvarohem a povidly, makový koláč

*Závoz v neděli (16:00), Království chlebíčků České Budějovice

Úterý, oběd

Společenská událost, tzv. dožíraná všeho, co zbylo

*Mix

 

Jídlo pro takové to domácí ujídání, doplňky

Zeleninová mísa

*Závoz v sobotu a neděli, Království chlebíčků České Budějovice

5kg kuřecích nebo vepřových řízků

*Závoz v pátek, Vltavotýnské Lahůdky

Řemeslní Utopenci

*Závoz v pátek, Vltavotýnské Lahůdky

Polévka Slovenská zelnice

*Závoz v pátek, Vltavotýnské Lahůdky

Minidezerty - špičky, 3ks

*Závoz v pátek, Vltavotýnské Lahůdky

Minidezerty, 6ks (od každého jeden)

  • Větrník
  • Punčový řez
  • Ovocný košíček
  • Ovocná kostička
  • Pistáciový košíček
  • Čokoládovo-nugátový košíček

*Závoz v neděli, Království chlebíčků České Budějovice

 

Alergeny a obrázkové náhledy naleznete na stránkách Vltavotýnské lahůdky a Království chlebíčků.

Samoobslužný bar

Samoobslužný bar bude již tradičně k dispozici v prostorách kuchyňky v prvním patře.

 

Pivovar Kamenice nad Lipou

Letos máme pro vás čepované pivo z řemeslného pivovaru Kamenice nad Lipou

Historie

Jasná písemná zmínka o vaření piva v Kamenici nad Lipou, která se dochovala, se datuje k roku 1462, kdy byla městská práva daná městu Jindřichem ze Stráže. Tato situace souvisí s nově nastoupeným trendem doby, kdy pozvolna do prozatím výsadního podnikání měst počíná zasahovat šlechta.

Složité období pro kamenické měšťany nastalo po bitvě na Bílé hoře a následné třicetileté válce, kdy kamenické panství koupil roku 1623 Jindřich Paradis z Eschaide rodem ze Španělska, který odebral měšťanům várečné právo a nechal před zámkem postavit první panský pivovar. Zmínky o kamenickém pivovaru se datují k letům 1636–1638, kdy vaření piva převzala vrchnost a vznikl tak panský pivovar u Zámku v Kamenici nad Lipou. V roce 1841 si tento pivovar pronajal Johan Linek, bratr matky Bedřicha Smetany.

Tvář dnešnímu pivovaru dal jeho přestavbou baron Geymüller a to v letech 1860–1861. Projekt to byl velký a podle pivovarských znalců atypický. Jednalo se o přístavbu nového chladného hospodářství na spodní kvašení, což zahrnovalo vyhloubení sklepů, spilky a lednice. Také byla dokončena stavba mlýna a oba provozy byly naplno spuštěny. První várka piva byla provedena 8. února 1861 a to byla várka o dvaceti sudech, kterou provedl sládek Antonín Křesťan, dřívější nájemce pivovaru v Božejově.

Avšak zamýšlená kapacita 20 000 hl nebyla nikdy dosažena. Postupem let docházelo k dalším rekonstrukcím a modernizaci pivovaru. Klíčové bylo pro kamenický pivovar 20. století, kdy úspěšně přečkal obě světové války a hospodářskou krizi. Osudným byl pro něho rok 1945, kdy na základě Benešových dekretů došlo k vyvlastnění celého kamenického panství, včetně pivovaru, která přešel pod národní správu a na podzim roku 1947 došlo k jeho uzavření.

Současnost

25. dubna 2016 kamenický pivovar zakoupila společnost Pivovar Kamenice s.r.o., se záměrem opravit a obnovit provoz pivovaru. Byl vytvořen projekt obnovy kamenického pivovaru, který byl veřejnosti představen 1. října 2016 na dnu otevřených dveří.

První zprovozněnou částí pivovaru byl minipivovar. Nápad na jeho vybudování vznikl neplánovaně, těsně před zahájením přestavby. Do zprovoznění „velkého pivovaru“ (dne 28. října 2017) minipivovar zajišťoval veškerou pivovarskou výrobu. Po jeho spuštění slouží k vývoji nových druhů piv. V roce 2020 pivovar plánoval, že na trh dodá až 22 000 hektolitrů piva.

*převzato z webu Wikipedia

A co ochutnáte na čepu?

  • Kamenická 10 – světlé výčepní
  • Kamenická 12 – ležák
  • Kamenická 13 polotmavá – speciál
  • New Zealand Pale Ale 12 – svrchně kvašené

Plus výběr speciálů ve skleněných lahvích.

 

Kofola

Jako nealkoholické osvěžení pak bude k dispozici čepovaná originální Kofola. Tradiční československý kolový nápoj nezaměnitelné chuti a aroma vyráběný již od roku 1960. Směs 14 bylin a ovocných šťáv okořeněných lékořicí.